Awards

Naast de vele gouden en platina platen en cd's zijn er ook andere onderscheidingen toegekend

Jaar

 

Onderscheiding

1979

 

TROS productieprijs

1983

 

Gouden hart van Rotterdam

   

Veronica Award

1984

 

Veronica Award

1985

 

Promotieprijs van Rotterdam

1986

 

Edison & Philips story Award

1988

 

Gouden hart van Rotterdam, Entertainer of the year

1989

 

Philips story Award

1990

 

Erasmusspeld Rotterdam

1994

 

Koninklijk onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau

1995

 

Onderscheiding uit Amerika met Elvis' Graceland Award waarmee hij zich "one of the Kingsmen" mag noemen

Gerrit den Braber Muzeprijs van de Gemeente Rotterdam

Negende editie van 'Gala of the year in Ahoy', bereikt zodoende recordaantal van 45 avondvullende spektakelshows

1997

 

Pulcinella Award, als eerbetoon van de Nederlandse theaterbureaus

1998

 

Paul Nygh Penning van de Gemeente Rotterdam

2000

 

Wolfert van Borselen-penning van de Gemeente Rotterdam

2000

 

20 oktober; tijdens eerste Gala avond in Ahoy' opnieuw Koninklijk onderscheiden, nu als 'Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw'

2000

 

24 oktober; tijdens vijftigste en laatste Gala avond in Ahoy' verrast met eigen borstbeeld. Vervaardigd door Kees Verkade, aangeboden door de 'Vrienden van Leen'

2001

 

23 maart 2001; Lee Towers viert zijn 55-ste verjaardag met de plaatsing van zijn borstbeeld op een prominente plek in de entreehal van Ahoy'

2002

 

8 april 2002; Lee Towers ontvangt uit handen van René Mioch de "Master Award 2002", voor de beste Nederlandse DVD Muziekproductie (Nationaal) van 2001.

16 oktober; Lee Towers krijgt als eerste de eretitel 'Ambassadeur van de Rotterdamse haven' omdat men hem beschouwt als het boegbeeld van de Rotterdamse haven.

2003

 

30 december; Lee Towers ontvangt uit handen van de burgermeester van Rotterdam een gouden cd voor "My port of Rotterdam".

2006

 

Lee Towers krijgt Society Award
AMSTERDAM 18-12-2006; Lee Towers is uitgeroepen tot societyman van het jaar. De onderscheiding kreeg hij uitgereikt tijdens het gala van de Society Awards in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.
Lee Towers werd geprezen om zijn zangcarrière. „Lee Towers heeft bewezen een blijvende factor te zijn in de altijd hectische showbizzwereld. Towers heeft met zijn onmisbare 'You'll Never Walk Alone' voor verbroedering gezorgd in concertzalen en stadions”, oordeelde de jury.

Naast de onderscheiding ontving Lee een donatie van € 32.000,= voor Daniel den Hoed, ten behoeve van onderzoek naar kanker

 2008

 

12 december 2008; Lee Towers ontvangt de "Lords of Rhoon" penning . 

Dit is een nieuwe onderscheiding voor mensen die zich maatschappelijk verdienstelijk hebben gemaakt.

 2011

 

1 november Lee Towers ontvangt, tijdens het spectaculaire One Night Only concert, uit handen van Mr. Pieter van Vollenhoven de Radio 5 Nostalgia "Oeuvre Award"

2011

 

Boeganker voor Lee Towers
29 december - op de Dag van de Haven - krijgt Lee Towers (Leen Huijzer) uit handen van president-directeur Hans Smits het Boeganker. Hij krijgt deze hoge onderscheiding van het Havenbedrijf voor de wijze waarop hij negen jaar lang de haven vertegenwoordigde als ambassadeur. Met oudjaar stopt de zanger met deze erebaan.

Dit jaar werd Lee 65 jaar. Dat is de leeftijd waarop medewerkers van het Havenbedrijf doorgaans met pensioen gaan en dat geldt ook voor Lee.

 2012

 

Feestelijke opening nieuwe laboratoria Erasmus MC Daniel den Hoed Oncologisch Centrum.
De drie nieuwe laboratoria in het Josephine Nefkens Instituut zijn op woensdag 28 maart j.l. op feestelijke wijze geopend. Tijdens een goed bezochte receptie, die werd begeleid door het muzikale trio “Jazz Centrale”, vond de onthulling van de nieuwe namen van de laboratoria, in aanwezigheid van de naamgevers, plaats.

De directeur van de Daniel den Hoed stichting, Wolter Oosterhuis, verwelkomde de sponsors, waarvan de giften de verbouwing van de huidige laboratoria hebben mogelijk gemaakt. Drie sponsoren werden in het bijzonder in het zonnetje gezet. Als dank voor hun individuele inzet en bijdragen, goed voor maar liefst enkele tonnen in Euro’s, werden hun namen gekoppeld aan de nieuwe laboratoria. De nieuwe naamborden werden onthuld en in aanwezigheid van de werkgroepleiders boven de betreffende laboratoria bevestigd .

Eén van de laboratoria kreeg de naam: ‘Leen Huijzer (Lee Towers) laboratorium' voor het Laboratorium voor Translationele Farmacologie (Be-462), afdeling Interne Oncologie, werkgroep Erik Wiemer / Ron Mathijssen. Deze werkgroep doet onderzoek naar de blootstelling aan toegediende anti-kanker medicijnen, welke per individuele patient sterk kan verschillen, en probeert richtlijnen op te stellen voor een persoonsgerichte dosering.

Ook het totaal aan sponsoren is bedankt voor hun bijdragen en genoemd in een gedenkplaat. Deze gedenkplaat zal geplaatst worden tegenover de personenliften op de 4de verdieping van het Josephine Nefkens gebouw.
Bron: http://www.erasmusmc.nl/danieldenhoed/news/2012/2012-04/3675799/

 2017

 

Lee Towers ontvangt de Edison Oeuvre Award Nationaal!
Op 30 juni 2017 ontving Lee Towers uit handen van burgemeester Aboutaleb in het Nieuwe Luxor theater te Rotterdam de Edison Oeuvre Award Nationaal voor zijn gehele oeuvre. Lee ontving deze prachtige prijs naar aanleiding van zijn imposante carrière, Lee bracht niet alleen 46 albums uit maar hij stond ook 51x in een uitverkocht Ahoy! Daarnaast ontving hij vele onderscheidingen zoals hierboven vermeld. Al met al was dit reden genoeg voor de jury om de Edison Oeuvre Award dit jaar aan Lee uit te reiken.